Welcome to Our Website

Borsaya manipülasyon operasyonu: Kısa sürede yükselişi dikkat çeken Nihat Özçelik ve 8 kişiye gözaltı

Borsa İstanbul’da manipülasyonlara karıştığı iddia edilen kişilere ilişkin operasyonlar başladı. Borsacı Nihat Özçelik ve beraberindeki 8 kişi gözaltına alındı.

Patronlar Dünyası’ndan Ulaş Yıldız’ın haberine göre, borsada halka açık 5-6 firmanın gizli sahibi olduğu ileri sürülen Nihat Özçelik ve beraberindeki 8 kişi, “Suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek”, “şantaj, tehdit ve manipülasyon” suçlamalarıyla gözaltına alındı. 

Çok kısa sürede milyar dolarlık servet yaptığı öne sürülen Nihat Özçelik’in birçok kez borsada işlem yasağı cezası almasına rağmen yükselişinin arkasında borsa, emniyet ve yargı üçgeninde kurduğu düzen olduğu iddia ediliyor. 

Özçelik’in yükseliş dönemi SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) eski başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun başkanlık dönemine denk geliyor. SPK Başkanı Taşkesenlioğlu’nun kardeşi eski AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eski eşi THK Ünversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ile gizli ortak olduğu ileri sürülen Özçelik’in bu dönemde 13 şirketin halka arzını gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Özçelik’in Ban’ın düğününde çekildiği fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Özçelik’in bu dönemde borsada birçok usulsüz işlem yaptığı iddia edilmişti.

PAMEL, 7 milyar değere nasıl ulaştı?

Özçelik’in en büyük işlerinden birinin de PAMEL şirketi olduğu öne sürülüyor. Özçelik’in kâğıttan imparatorluğu Investco Verusa, PAMEL’i 21 milyon TL’ye satın alıyor. PAMEL’in değeri 1.5 yılda 500 kat artarak 7 milyar TL’ye çıkıyor. PAMEL’in hisseleri bir anda 50 kuruştan 250 TL’ye çıkıyor.

Özçelik hakkında eski sekreteri olan Sibel İ. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na “tecavüz, şantaj ve tehdit” suçlamasıyla şikâyette bulundu. Başsavcılığa verilen dilekçede Özçelik’in “bazı hakim ve savcıları kullanarak eski asistanını düzmece bir dosyayla hapse attırdığı” ve “cezaevine gönderdiği, avukatlar aracılığıyla tehdit ederek çıkar sağlamak ve asistanını korkutmak istediği” iddia edildi.

Verusa Holding’in gerçek sahibinin Özçelik olduğu iddiası da dosyaya girdi. Sibel İ. Verusa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal ile yaptığı telefon konuşmasında şirketin gerçek sahibinin Özçelik olduğunu ve SPK’ya bu durumu bildireceğine dair telefon konuşması bilirkişi raporunda yer aldı. SPK, soruşturma için tapelerin deşifresini istese de mahkeme bunu reddetti.

Ayrıca Özçelik’in “FETÖ bağlantısı” iddiaları da ortaya çıktı. Borsada milyonlarca liralık vurgun yapan Bank Asya’nın ortakları Hasan Sayın ve İbrahim Sayın kardeşlerin Nihat Özçelik ile bağlantısı olup olmadığı iddiaları yeniden gündeme geldi. Sayın kardeşlerinin tutuklanmasından sonra Özçelik’in Borsa kulislerinde “Eğer itirafçı olurlarsa ben de yanarım” dediği iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir